Martin Schelstraete
“De Opstaande Mens”

4 oktober t/m 13 oktober 2024
DeNieuweGalerie

De tentoonstelling
De titel ‘De Opstaande Mens’ verwijst naar het centrale thema, en de drijfveer van zijn kunstenaarschap.  De mens in zijn oriëntatie naar zichzelf en de wereld, de human condition en de condition of life.

Dit thema staat ook centraal in zijn werk als coach en mentor.

Hierdoor is het voor Martin meer dan logisch dat beide gebieden elkaar wederzijds inspireren en beïnvloeden.

Het resultaat hiervan is in deze tentoonstelling te zien.

Over Martin Schelstraete
Voor beide vakgebieden geldt voor hem: “In mijn werk verken ik mijn eigen wereld, mijn perceptie en mijzelf: samengevat, de ‘human condition’. Het exploreren van persoonlijke emoties en ervaringen, en deze te verbinden met universele waarden.”

Over zich uitdrukken als beeldend kunstenaar zegt hij:
“Beelden zijn een universele taal voor het weergeven en communiceren van ervaringen, emoties en gevoelens. Ze kunnen onnoembare zaken als ‘sfeer’ en ‘stemming’ weergeven en vastleggen.”

In de jaren 80 volgde Martin 3 jaar tekenen aan de kunstacademie van St. Niklaas. In 2011 studeerde hij af aan de Wackers Academie. Sindsdien exposeert hij regelmatig. Zijn werk wordt door particuliere verzamelaars in binnen- en buitenland aangekocht.

Adres
Winkelcentrum Stadshart Amstelveen, winkel 109, vlak bij entree 8 en eindhalte tram 5. De locatie is te vinden op de informatie plattegronden bij de ingangen.

Openingstijden
Vrijdag en zaterdag van 10.00u tot 18.00u | Zondag van 12.00u tot 18.00u.

Meer informatie
martin.schelstraete@gmail.com | www.martinschelstraete.nl